Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Acord în valoare de 120 de milioane de dolari, semnat între UTA Găgăuzia și „BL-Groop"

© Sputnik / Miroslav RotariГагаузия и "БЛ Групп" подписали соглашение о наружном освещении
Гагаузия  и БЛ Групп  подписали соглашение о наружном освещении - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul Forumului Economic Moldo-Rus a fost semnat un acord de colaborare în valoare de 120 de milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Președintele corporației „BL-Groop", Gheorghi Boos, și prim-vicepreședintele Comitetului executiv al UTA Găgăuzia, Vadim Ceban, au semnat vineri un memorandum privind realizarea proiectului de iluminat nocturn pentru orașele din Moldova, în valoare de 120 de milioane de dolari.

"Corporația noastră este pregătită să creeze o ambianță nocturnă modernă în orașele din Moldova, care va fi în proporție de 50 la sută investiția noastră, iar alte 50% — investiția unor companii moldovenești. Avantajele proiectului sunt siguranța pentru oameni și gradul sporit de atractivitate turistică", a menționat Boos.

El a adăugat că memorandumul semnat cu prim-vicepreședintele Comitetului executiv al UTA Găgăuzia este doar o înțelegere prealabilă și nu înseamnă demararea proiectului, realizarea lui depinzând de politica internă a Moldovei.

Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Expert proeuropean: Iată de ce Guvernul a absentat de la Forumul Economic Moldo-Rus

"Suntem gata să construim în Moldova o fabrică ce ar putea să asgure nu numai necesitățile interne, ci și exportul. Noi propunem inclusiv instruirea gratuită a studenților moldoveni la Moscova. Mai mult decât atât, corporația noastră este dispusă să asigure cu burse suplimentare studenții cu rezultate bune la învățătură", a mai precizat întreprinzătorul.

Forumul Economic Moldo-Rus-2018

Mai multe acorduri, semnate în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus: Iată în ce domenii>>>

Forumul Economic Moldo-Rus este un eveniment de afaceri internațional, având drept scop examinarea problemelor actuale ce țin de dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două țări.

Organizatorul Forumului este Consiliul Economic Moldo-Rus. Partenerul informațional general al evenimentului este Agenția Internațională de Presă și radio Sputnik Moldova.

Primul Forum Economic Moldo-Rus se desfășoară în perioada 20 — 22 septembrie la Chișinău. Evenimentul se va desfășura anual, iar în 2019 acesta va avea loc la Moscova. Participă peste 500 de persoane, inclusiv politicieni și „ași" ai mediului de afaceri din Rusia, Moldova și țările participante la Uniunea Economică Eurasiatică.

Principalele informații din cadrul Forumului le puteți găsi în materialele la acest subiect publicate de Sputnik Moldova și pe site-ul oficial al Forumului.

Fluxul de știri
0