Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inedit: Cu ce vor să cucerească producătorii moldoveni piața din Federația Rusă

© Sputnik / OsmatescoGhenadie Botnari
Ghenadie Botnari - Sputnik Moldova
Abonare
De la combine pentru recoltarea strugurilor la produse cosmetice din ingrediente naturale fabricate în Republica Moldova.
Inedit: Cu ce vor să cucerească producătorii moldoveni piața din Federația Rusă

Producătorii autohtoni profită din plin de organizarea Forumului Economic Moldo-Rus care se desfășoară în perioada 20 — 22 septembrie, la Chișinău. Antreprenorii moldoveni manifestă un interes sporit pentru piața Federației Ruse. cu care deja au semnate un șir de acorduri de colaborare.

"Avem o piață de desfacere destul de bună în Federației Ruse, unde vindem de mulți ani sisteme hidraulice, utilaje agricole, în special, ceea ce ține de segmentul vii și livezi. Menționez că avem parteneri ruși cărora le vindem tehnica lor aici, în Republica Moldova. Cea mai mare reușită a companiei pe care o reprezint constă în faptul că anul trecut doar noi am produs o combină pentru recoltarea strugurilor și am plasat țara noastră printre cele 5 țări din lume care sunt producătoare de asemenea utilaj. Nu avem o viziune clară a costurilor, dar cu siguranță va fi cu 30% mai ieftină comparativ cu prețurile de pe piață", a spus Ghenadie Botnari, vicepreședintele uneia dintre cele mai importante companii comerciale pe piața Moldovei.

De asemenea, omul de afaceri a specificat că întreprinderea pe care o reprezintă intenționează să exporte pe piața rusească și produse cosmetice fabricate în Moldova. Potrivit lui Ghenadie Botnari ele sunt create cu ajutorul tehnologiei franceze și conțin plante unice care cresc în zone ecologic pure ale Moldovei, dar și plante din întreaga lume, recunoscute în industria internațională a frumuseții pentru efectele curative și de îngrijire.  

Autor: Valeria Fortuna

Fluxul de știri
0