Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Noile arme rusești sunt superioare celor străine

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin la exercițiile militare Vostok-2018
Vladimir Putin la exercițiile militare Vostok-2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Noile arme rusești sunt superioare oricăror modele analoage străine, a declarat liderul de la Kremlin.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Cele mai noi modele de arme care vor intra în dotarea armatei ruse, în urmă realizării programului de stat, sunt superioare celor străine, însă astăzi trebuie să ne gândim la dezvoltarea unor noi arme, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Putin la manevrele Vostok 2018 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Trupele au demonstrat că pot contracara cu succes amenințările militare

"Cea mai importantă chestiune din agenda noastră este determinarea perioadei de elaborare a unui nou program de stat de înarmare. La realizarea programului actual, care urmează să fie finalizat până în anul 2027, am purces în acest an. În el sunt luate în considerare tendințele contemporane în producția de arme și tehnică militară în lume, precum și experiența utilizării armelor rusești în Republica Arabă Siria. În rezultatul îndeplinirii programului trupele au fost dotate cu cele mai noi modele de arme, care, conform tuturor parametrilor tehnico-tactice, depășesc armele străine", a spus șeful de stat în timpul unei ședințe a comisiei pentru industria militară.

Acesta a specificat că este vorba inclusiv despre sistemul de rachetă "Sarmat", avionul de vânătoare de generația a cincea Su-57, tancul cu o înaltă protecție în baza platformei "Armata", precum și sistemul de apărare antiaeriană S-500 și submarinul proiectului 677.

"Trebuie să înaintăm și să începem de azi planificarea dezvoltării noilor modele de arme, care vor determina profilul Forțelor Armate ale Rusiei pe termen lung, în următoarele decenii", a spus liderul rus.

Fluxul de știri
0