Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii, în alertă: Avertizare cod galben pentru următoarele zilele

© Sputnik / Rodion ProcaCeață
Ceață - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au emis astăzi o avertizare cod galben privind nivelul sporit de poluare a aerului cu dioxid de azot.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Meteorologii au anunțat avertizare cod galben pentru municipiile Chișinău și Bălți, fiind prognozat un nivel sporit de poluare a aerului privind conținutul de dioxid de azot.

Avertizarea este valabilă pentru intervalul 20-21 septembrie.

Antigaz - Sputnik Moldova
Cu câți ani ne scurtăm viața, inspirând aer poluat?

Codul galben presupune că condițiile meteorologice vor contribui la acumularea noxelor în stratul de aer de la suprafața solului. Este prevăzută depăşirea de 2-4 ori a concentraţiei maxime admisibile poluanților, astfel că situaţia ecologică este nefavorabilă pentru sănătatea populaţiei şi a stării mediului înconjurător.

Astfel, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 19 septembrie şi dimineaţa pe 20 septembrie, în municipiile Chişinău şi Bălţi s-a atestat un nivel sporit al poluării aerului cu dioxid de azot. Norma medie zilnică sanitară a fost depăşită de 2,2-2,3 ori. Concentraţiile maxime au constituit de la 1,1 pîna la 2,0 concentraţii maxime admisibile.

Pentru următoarele zile este prognozează majorarea nivelului poluării aerului atmosferic ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei noxelor din aer.

Amintim că vineri și sâmbătă vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului: valorile termice maxime vor oscila între 27 și 29 de grade Celsius iar cerul va fi mai mult senin.

Fluxul de știri
0