Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mașina primarului de Sculeni a lovit mortal o fetiță – Iată ce spune oficialul – Video

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul satului Sculeni susține că este nevinovat, iar poliția l-a reținut pe șoferul lui.

CHIŞINĂU, 20 sept — Sputnik. O fetiță de nouă ani a murit ieri la amiază, după ce a fost lovită de o mașină pe șoseaua R16, în apropiere de satul Blindești, raionul Ungheni.

Accident în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Un șofer din Moldova a accidentat mortal un copil în România - detalii

Presa scrie, cu trimitere la rudele victimei, că aceasta se deplasa pe șosea cu bicicleta și a fost lovită mortal de mașina primarului din satul Sculeni, Ungheni, care a ieșit la o depășire.

„Dacă viteza recomandată de 50 km/h în localități ar fi fost respectată, atunci verișoara mea nu era să moara în acel loc. El (conducătorul auto) a avut o viteza de aproape 100 km/h și mai mult, cred eu. După lovire, micuța a fost aruncată la vreo 20 de metri. Noi când am ajuns la fața locului, acolo era primarul satului Sculeni, viceprimarul și șoferul. Presupunem că ei deja erau informați ca fiecare să-și știe poziția și apoi ni s-a spus că, de fapt, primarul nu era la volanul autoturismului, ci șoferul. Pe viceprimar și pe șofer i-au verificat la consumul de alcool — 0 în sânge. Primarul nu a fost testat — de ce? Încă una dintre întrebările noastre????", a declarat una din rudele micuței accidentate pentru stiri.md.

Primarul de Sculeni susține însă că fata ar fi ieșit brusc în fața mașinii, iar șoferul mașinii în care se afla el nu a reușit să frâneze.

Din imaginile video publicate pe rețelele de socializare se observă că bicicleta a fost aruncată la câțiva metri de mașină.

Oamenii legii urmează să investigheze cazul și să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului.

Stiri.md mai scriu că fetița avea 9 anișori, iar pe 4 octombrie urma să-și sărbătorească ziua de naștere, iar părinții planificau să-i facă și cumetria.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Ungheni, Cristina Vicol a declarat că șoferul automobilului a fost reținut.

Fluxul de știri
0