Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Confruntări violente, lângă clădirea Radei Supreme din Kiev

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaАкция протеста шахтёров в Киеве
Акция протеста шахтёров в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Doi oameni ai legii au fost răniți în timpul ciocnirii protestatarilor cu forțele de securitate lângă clădirea Radei Supreme a Ucrainei din Kiev.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. La Kiev, lângă clădirea Radei Supreme, au avut loc confruntări violente între partidul naționalist „Национальный корпус" („Corpul Național", creat pe baza batalionului „Azov", împotriva căruia în Rusia a fost pornit un dosar penal) și forțele de ordine. Un polițist a fost rănit la picior. Medicii au mai acordat ajutor unui alt om al legii care era rănit la mână.

Ciocnirile au fost provocate de discursul ținut în Parlament de Petro Poroșenko, acestea pregătind mesajul anual către deputați. În discursul său, liderul ucrainean a atins tema colaborării militate, a sancțiunilor împotriva Rusiei și a pledat pentru abolirea imunității parlamentare, exprimându-și totodată opinia referitor la situația din Donbas, menționează RIA Novosti.

Naționaliștii adunați lângă Rada de la Kiev cer simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ucrainene cetățenilor străini care participă la operațiunile militare din Donbas. Protestatarii au încercat să rupă cordonul de polițiști și să pătrundă în clădirea Parlamentului. Ca urmare, forțele de securitate au aplicat gaze lacrimogene. Potrivit relor mai recente informații, doi polițiști au fost răniți: unul la picior și altul la mână.

Pentru menținerea ordinii au fost trimise întăriri. Ciocnirile au încetat.

Fluxul de știri
0