Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cifre și fapte: Tot ce trebuie să știți despre parteneriatul dintre Rusia și Moldova

Abonare
Actualmente, în Federația Rusă muncesc aproape 500 de mii de moldoveni. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, în 2017 Rusia a fost lider în ceea ce privește volumul total al transferurilor bănești efectuate în Moldova de peste hotare, cu o pondere de 33,6%.

În 2017, schimbul comercial între Federația Rusă și Republica Moldova a constituit 1,2 miliarde de dolari, inclusiv exportul rusesc- 864,5 milioane de dolari, iar importul — 352,7 milioane.

Exporturile rusești au constat în temei din produse minerale, producția industriei chimice, mărfuri alimentare și materie primă agricolă, utilaje, mijloace de transport și altele.

Importurile rusești au fost reprezentate prin produse alimentare și materie primă agricolă, textile și încălțăminte, mașini, utilaje și mijloace de transport.

Potrivit bilanțului pentru prima jumătate a anului 2018, volumul comerțului exterior al Federației Ruse cu Republica Moldova a constituit 718 milioane de dolari, inclusiv exportul rusesc — 555,9 milioane de dolari, iar importul — 162,6 milioane.

Fluxul de știri
0