Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bilet spre Lună: SpaceX a anunțat cine va fi primul pasager

© Photo : Roscosmos/Oleg ArtemyevSpaceX Dragon
SpaceX Dragon - Sputnik Moldova
Abonare
SpaceX și alte companii private cu profil spațial se bazează pe zboruri de succes spre Lună pentru a propulsa întreaga industrie.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Un miliardar japonez va fi primul pasager privat al companiei de transport spațial SpaceX a lui Elon Musk care va face o excursie în jurul Lunii, mișcând goana după comercializarea călătoriilor în spațiu până la noi înălțimi, scrie sputniknews.com, cu referire la Reuters.

Yusaku Maezawa, fostul toboșar într-o trupă punk și acum directorul executiv al comerțului cu amănuntul online Zozo, ce are zbor planificat în 2023 la bordul navei spațiale Big Falcon Rocket a SpaceX, va deveni prima persoană care călătorește pe Lună după ce Statele Unite și-au încheiat misiunile Apollo în 1972.

Meteorit - Sputnik Moldova
Uluitor: Căderea unui meteorit, filmată din cosmos

Identitatea lui Maezawa a fost dezvăluită la un eveniment, luni seară, la sediul companiei și la fabrica de rachete din suburbia Los Hawthorne.

"Este o persoană foarte curajoasă pentru a face acest lucru", a declarat Elon Musk, în timpul prezentării primului său astronaut comercial la un eveniment de luni seară, la sediul companiei și la fabrica de rachete din Los Angeles.

Yusaku Maezawa a spus că va invita de la șase până la opt artiști să se alăture lui în misiunea de orbita Lunii.

Big Rock Rocket (BFR) este un vehicul de lansare super-greu, pe care Elon Musk a promis că-l va utiliza pentru a transporta pasageri pe Lună și în cele din urmă va duce oameni și mărfuri pe Marte.

Rusia va acoperi tot Pământul cu internet de viteză înaltă>>>

Potrivit lui Musk, se așteaptă ca BFR să efectueze primele zboruri orbitale în următorii doi sau trei ani.

Fluxul de știri
0