Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele a refuzat să semneze decretele privind numirea noilor miniștri

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful statului a explicat de ce a refuzat să semneze decretele privind numirea noilor miniștri.

GHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să semneze decretele privind numirea celor doi deoarece, potrivit lui, aceștia nu sunt în star să realizeze ceva până la alegeri. El a făcut această declarație în cadrul unei emisiuni în direct al un post de televiziune privat.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Am semnat decretele cu privire la demiterea celor doi miniștri - Foto

Potrivit legislației din Republica Moldova, președintele trebuie să semneze decretele de numire în funcție ca cei desemnați de premier să devină membri ai Guvernului.

El a mai spus că în această seară i-a trimis o scrisoare premierului Pavel Filip în car l-a anunțat că nu va semna decretele. El a spus că nu are nimic cu cei doi candidați, dar consideră că fiecare trebuie să se ocupe cu ceea ce știe să facă.

Dodon a menționat că Silvia Radu, car a fost înaintată la funcția de ministru al sănătății, nu are studii în domeniul medical. Cu privire la Nicolae ciubuc, care a fost propus la funcția de ministru al Agriculturii, el are îndoili privind integritatea acestuia.

Amintim că Amintim că, în datade 18 septembrie, în cadrul unui briefing de presă susținut de Vlad Plahotniuc și premierul Pavel Filip, cei doi au anunțat că noul ministru al Sănătății este fostul primar general interimar al Capitalei Silvia Radu, iar noul ministru al Agriculturii — Nicolae Ciubuc, care a deținut funcția de șef al Agenției pentru Intervenții și Plăți pentru Agricultură.

Fluxul de știri
0