Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un portavion american a intrat în Mediterană pentru a-şi susţine "aliaţii şi partenerii"

© Flickr / Michael SanAngeloUSS Harry S. Truman
USS Harry S. Truman - Sputnik Moldova
Abonare
Portavionul american USS Harry Truman și grupul său aeronaval au început operațiunile în zona de acțiune a Flotei a VI-a a SUA din Marea Mediterană "în vederea continuării sprijinului aliaților NATO și al țărilor partenere, a anunțat site-ul forțelor navale ale SUA.

BUCUREŞTI, 19 sept — Sputnik. Un grup naval al marinei SUA, condus de portavionul american USS Harry Truman, a început operațiunile în zona de acțiune a celei de-a șasea flote a SUA, în zona mediteraneeană, potrivit siteului Forțele Navale Americane, citat de Sputnik France.

Navele sunt desfășurate "pentru a continua sprijinul aliaților NATO, țărilor partenere europene și africane, partenerilor de coaliție și intereselor de securitate națională ale SUA în Europa și Africa", se mai specifică în informaţia publicată.

Lisa Franchetti, comandantul Flotei a VI-a, a declarat că aflarea grupului în Marea Mediterană i-ar permite să se antreneze "pentru toate tipurile de operații navale".

Il-20 - Sputnik Moldova
Rusia
Tensiuni maxime în Siria: Moscova este gata să răspundă la atacuri

Ministerul rus al Apărării a anunțat anterior că radarele ruseşti de control al spațiului aerian au înregistrat lansări de rachete de pe o navă franceză Auvergne în Marea Mediterană.

Fregata Oldenburg, o navă a Marinei Germane, a intrat în Marea Mediterană luni, 17 septembrie, îndreptându-se spre partea sa estică, unde alte nave membre NATO au fost deja dislocate. La 16 septembrie, navele Grupului Maritim Permanent 2 NATO (SNMG2) desfășurate în estul Mediteranei, fregatele olandeză De Ruyter, canadiană Ville de Québec și grecească Elli s-au apropiat de coasta Siriei.

Trei distrugatoare americane, USS Carney, USS Ross și USS Winston S. Churchill cu rachete Tomahawk, se aflau deja în această zonă. În plus, există cel puțin trei submarine nucleare înarmate cu Tomahawk.

Fluxul de știri
0