Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tabără de pictură inedită în Moldova: Află mai multe detalii

© Sputnik / OsmatescoAnatol Crețu, Luminița Nicolau și Victor Hristov
Anatol Crețu, Luminița Nicolau și Victor Hristov - Sputnik Moldova
Abonare
Tabăra Internațională de pictură Fata Morgana-2018 organizată în localitatea Molovata, raionul Dubăsari, a adunat zeci de pictori din țară și străinătate pentru a descoperi unul dintre cele mai pitorești locuri de la noi din țară.
Tabără de pictură inedită în Moldova. Află mai multe detalii

Managerul Taberei, Anatolie Crețu, susține că atât participanții, cât și localnici sunt interesați de acest eveniment, iar relieful extraordinar al regiunii oferă le artiștilor o șansă unică de a crea noi lucrări.

Evenimentul se va încheia pe data de 23 septembrie, iar lucrările vor fi expuse în cadrul unei galerii în localitate. Toți cei interesați de pictură și artă vor putea admira tablourile pe parcursul anului, până la următoarea ediției. Organizatorii susțin că asemenea tabără nu mai există în țară.

Pe durata desfășurării taberei, participanții au posibilitatea de a cunoaște nu doar localitatea Molovata dar și satele din imediata apropiere, care la fel au un farmec deosebit. Artiștii au parte de excursii pe malul Nistrului și posibilitatea de a vizita o galerie deosebită de tablouri care surprinde râul Nistru acum 50 de ani.

Victor Hristov, unul dintre inițiatorii proiectului, a declarat pentru Radio Sputnik că multe dintre lucrări nu sunt de vânzare pentru că le sunt foarte aproape de suflet. Cheltuielile de cazare și masă sunt acoperite de Anatolie Crețu, un mare susținător al picturii.

Luminița Nicolau, participanta din România, a menționat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal că asemenea zone pitorești și pline de liniște nu a întâlnit până acum.

"Localnicii sunt foarte prietenoși. E o liniște extraordinară care creează o atmosferă deosebită. Locul este cu adevărat special", a menționat artista.

Fluxul de știri
0