Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A vrut să-i ducă de nas pe toți: Vezi ce riscă administratorul unei companii

© Photo : Inspectoratul General al PolițieiPoliția - Reținere (Imagine Simbol)
Poliția - Reținere (Imagine Simbol) - Sputnik Moldova
Abonare
A câștigat licitația, dar a livrat apoi bunuri care fuseseră exploatate anterior.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță despre transmiterea spre examinare în judecată a unei cauze penale pornită pe faptul abuzului în serviciu, comis de către factorii de decizie ce administrează o companie.

Potrivit procurorilor, Direcţia Educaţie Tineret şi Sport din Capitală, a efectuat o licitaţie publică privind achiziţionarea utilajului tehnologic pentru dotarea cantinei unui liceu din capitală.

Reținere, cătușe - foto simbol - Sputnik Moldova
Societate
Iată cum sunt prostiți moldovenii: Ce schemă a pus la cale un escroc din Capitală

În baza deciziei grupului de lucru, câștigători au fost desemnați doi agenți economici, instituția încheind cu aceștia contracte de achiziţie a utilajului tehnologic.

În acest sens, administratorul unuia din agenții economici contractați, în scopul obținerii unor beneficii materiale pentru sine, a organizat procurarea utilajului contractat, livrând o parte din bunuri fără certificate de conformitate. Marfa prezenta semne de uzură — utilajul fusese anterior exploatat, apoi reutilat sau reparat în condiții artizanale.

Prin acțiunile sale abuzive de livrare a bunurilor uzate, antreprenorul a prejudiciat considerabil Direcția Educație Tineret și Sport. În vederea reparării prejudiciului cauzat, instituția a înaintat o acţiune civilă în instanța de judecată.

Învinuitul și-a recunoscut pe deplin vinovăția, iar dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 650 până la 1150 unitați convenționale sau privațiune de libertate de până la trei ani. În ambele cazuri, individul va fi privat de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi până la cinci ani.

Fluxul de știri
0