Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat: Niciun progres în dialogul moldo-ucrainean în protecția bazinului râului Nistru

© Sputnik / Vladimir PolusatovRadu Mudreac
Radu Mudreac - Sputnik Moldova
Abonare
După ce la Chișinău s-a desfășurat prima ședință a comisiei moldo-ucrainene privind utilizarea și protecția bazinului râului Nistru, mai mulți oficiali și experți sunt de părere că nu există niciun fel de garanții că Ucraina nu va construi şase hidrocentrale pe râul Nistru fără acordul Republicii Moldova.
Deputat: Nici un progres în dialogul moldo-ucrainean în protecția bazinului râului Nistru

Președintele Comisiei parlamentare pentru  mediu și dezvoltare regională, deputatul Radu Mudreac, a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că în componența comisiei bilaterale moldo-ucrainene au intrat persoane care nu au o putere de decizie prea mare. Deputatul spune că a așteptat ca în cadrul comisiei discuțiile să fie purtate de către vicepremierii celor două guverne pentru că problema fluviului Nistru necesită o putere decizională cu mult mai mare.

"Absența unor demnitari de rang înalt la prima ședință a comisiei moldo-ucrainene privind utilizarea stabilă și protecția bazinului râului Nistru pune sub semnul întrebării rezultatele activității acestei comisii interguvernamentale", a spus Radu Mudreac. Deputatul este sceptic în privința sincerității părții ucrainene de a stopa construcția celor şase hidrocentrale pe râul Nistru.

"Un an de zile, deja, la nivelul Radei Supreme, nu avem nici un răspuns la acest subiect sensibil. Cred că asistăm la niște scenarii ascunse din partea ucraineană pentru că și la forumul recent de la Chișinău ucrainenii au evitat dicuțiile la problemele de bază", a spus Radu Mudreac.

Comisia privind utilizarea stabilă și protecția bazinului râului Nistru activează în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind colaborarea în domeniul protecției și dezvoltării durabile a bazinului râului Nistru, semnat la Roma, la 29 noiembrie 2012.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0