Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție la moneda în care luați creditele - Ce ne sugerează experții

© Sputnik / OsmatescoEugen Ghilețchi
Eugen Ghilețchi - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este pentru nimeni o noutate faptul că foarte mulți oameni aleg să împrumute bani fie de la bănci, fie de la companiile de microfinanțare. Toți se întreabă, însă, în ce monedă să ia împrumutul.
Atenție la valuta în care luați creditele - Ce ne sugerează experții

Pe lângă creditele oferite în lei, foarte multe companii de finanțare oferă împrumuturi și în monede străine. Experții bancari trag un semnal de alarmă și afirmă care sunt riscurile în asemenea cazuri.

„Pentru a evita eventualele riscuri, sfatul meu este să luați credite în valuta în care sunt denominate veniturile dvs. Dacă veniturile unei persoane sunt în euro sau transferurile de peste hotare sunt în euro, atunci persoanele respective ar putea să beneficieze de rate mici la creditele acordate în această monedă. Ele nu ar fi expuse la riscul deprecierii leului. Iar pentru persoanele al căror venit este în lei, eu aș recomanda contractarea creditelor în moneda națională", a afirmat la Sputnik Moldova expertul bancar Eugen Ghilețchi.

Acesta a mai afirmat că acum câțiva ani, în România foarte multe persoane luau credite în franci elvețieni. Ei au ajuns să achite cu mult mai mult decât dobânzile stipulate în contract. Din ce cauză, aflați în interviul audio.

Autor: Vasile Dosca 

Fluxul de știri
0