Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nebunie totală: Fenomen care se întâmplă o dată la 824 de ani

© Pixabay / webandiCalendar
Calendar - Sputnik Moldova
Abonare
O nebunie pare să fi pornit pe rețelele de socializare: Cei care vor să se îmbogățească trebuie să fie atenți.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. O avertizare este distribuită la greu pe rețelele de socializare: este așteptat un fenomen care are loc o dată la 824 de ani.

Astfel, suntem informați că luna decembrie va avea 5 sâmbete, 5 duminici și 5zile de luni.

Autorul postării virale spune că un asemenea eveniment are la un interval de 824 ani, iar în tradiția chineză acesta se numește „sacul de bani".

Totul e simplu: trebuie să distribui această postare și în patru zile vei avea "sacul cu bani" la prag. Partea proastă este că dacă nu distribui postarea, devii din ce în ce mai sărac.

Chiar dacă mulți utilizatori ai rețelelor de socializare comentează cu umor și scepticism postarea, până la moment aceasta are deja peste 52 de mii de distribuiri. Nu știm dacă toți aceștia chiar cred că se vor îmbogăți însă, cel mai probabil, speră cel puțin să nu sărăcească.

Evident, totul este un bluf, gluma se repetă deja de ani buni. De exemplu, despre asta scria în 2011 autorul blogului Pe cer E Soare — fenomenul "unic" urma să se întâmple în luna ianuarie.

Acesta o face o demonstrare, arătând un șir lung de ani care prezintă aceleași caracteristici pentru luna ianuarie. Și conchide cu umor: "deci să ne bucurăm căci mulți „saci cu bani" sunt în secolul ăsta, la fel și multe păcăleli…", adăugând că povestea poate fi aplicată practic oricărei luni (de 31 zile) din an.

Fluxul de știri
0