Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mercedes negru și flori: Președintele Moon, la Phenian pentru un nou summit intercoreean

© Pyeongyang Press CorpsPreședinți - Coreea de Sud shi Coreea de Nord
Președinți - Coreea de Sud shi Coreea de Nord - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a sosit la Phenian pentru cel de-al treilea summit cu Kim Jong-un. Denuclearizarea peninsulei coreene va fi în centrul discuțiilor.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Liderul nord-coreean l-a salutat pe Moon Jae-in pe Aeroportul Internațional Pyongyang, unde președintele sud-coreean a sosit cu Boeing-ul prezidențial pentru cel de-al treilea summit inter-coreean, potrivit informațiilor din presă de marți.

 

© Pyeongyang Press CorpsPreședintele sud-coreean în Coreea de Nord
Președintele sud-coreean în Coreea de Nord - Sputnik Moldova
Președintele sud-coreean în Coreea de Nord

Cei doi bărbați, însoțiți de soțiile lor, s-au îmbrățișat înainte de a schimba câteva cuvinte.

Orchestra Armatei Populare Coreene a efectuat un marș pentru a-i saluta pe liderul sud-coreean și soția sa. Ulterior, liderii din Nord și Sud au mers pe covorul roșu pentru a intra în clădirea aeroportului. În tot acest timp s-a auzit sunetul focurilor de artificii salutând sosirea lui Moon Jae-in la Phenian.

 

© Pyeongyang Press CorpsVizita președintelui sud-coreean în Coreea de Nord
Vizita președintelui sud-coreean în Coreea de Nord - Sputnik Moldova
Vizita președintelui sud-coreean în Coreea de Nord

Sute de nord-coreeni în costume tradiționale, având în mâini flori și fluturând steaguri nord-coreene, l-au salutat, de asemenea, pe președintele sud-coreean.

© Pyeongyang Press CorpsVizita președintelui sud-coreean în Coreea de Nord
Vizita președintelui sud-coreean în Coreea de Nord - Sputnik Moldova
Vizita președintelui sud-coreean în Coreea de Nord

Cei doi lideri au ieșit din același autovehicul Mercedes negru, ajungând la reședința Paekhwawon, unde Moon Jae-in pentru sejur.

În timpul celor trei zile de vizită la Pyongyang, Moon Jae-in va avea de două ori întrevedere cu Kim Jong-un, în timpul cărora cei doi lideri vor discuta problemele de pe ordinea de zi, inclusiv denuclearizarea peninsulei Coreene, dezvoltarea dialogului inter-coreean, îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări și reducerea tensiunilor din această regiune.

"Summitul va oferi o oportunitate importantă de a accelera dezvoltarea relațiilor inter-coreene care întorc o nouă pagină în istoria lor", a estimat agenția oficială de știri KCNA din Coreea de Nord.

Aceasta este prima dată în 11 ani în care un lider sud-coreean merge la Phenian. În octombrie 2007, fostul președinte sud-coreean Roh Moo-hyun a vizitat Coreea de Nord în cadrul unei vizite oficiale.

Fluxul de știri
0