Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bogatîriov: Acțiunile necoordonate ale militarilor au dus la doborârea avionului IL-20

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaLansare de rachete de către flota rusă asupra obiectivelor grupărilor teroriste care luptă în Siria
Lansare de rachete de către flota rusă asupra obiectivelor grupărilor teroriste care luptă în Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Bogatâriov, expert militar, general, maior în rezervă al Forțelor Armate ale Federației Ruse, a comentat pentru Sputnik catastrofa aviatică din Siria în care a fost implicat un avion rusesc IL-20.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Acțiunile necoordonate ale comandanților de armată din mai multe țări au dus la această tragedie, a declarat pentru Sputnik Vladimir Bogatîriov, expert militar, general, maior în rezervă al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Российско-Турецкие отношения - Sputnik Moldova
Rusia
Va influența oare doborârea avionului IL-20 înțelegerile la care au ajuns Rusia și Turcia

„Operațiunea Forțelor aeriene israeliene privind atacarea obiectivelor pașnice din provincia Latakia a dus la doborârea avionului rusesc de recunoaștere. Este inadmisibilă lipsa de coordonare a acțiunilor întreprinse de unele țări. Acest fapt duce la pierderi serioase în rândul militarilor care luptă pentru combaterea terorismului în Siria. Există un șir de acorduri politice și militare, există o sarcină concretă: nimicirea terorismului. Israelul a încălcat aceste acorduri, nu a folosit posibilitățile, forțele și mijloacele acelor verigi de legătură care există între militari, fapt care a provocat tragedia. Aș vrea să sper că din toate cele întâmplate vor fi trase concluziile necesare", a spus expertul.

Avionul IL-20 a dispărut de pe radare când se afla de asupra Mării Mediterane, în jurul orei 23, la 35 km distanță de țărmul sirian, în timpul unui atac declanșat de patru avioane israeliene F-16 asupra unor obiective din  Latakia și lansarea rachetelor de pe fregata franceză „Auvergne".

Fluxul de știri
0