Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expoziție de pictură interzisă minorilor. Iată ce imagini conțin tablourile

© Sputnik / Miroslav RotariValentin Rusu
Valentin Rusu - Sputnik Moldova
Abonare
Pictorul Valentin Rusu va expune aproximativ 150 de lucrări în cadrul Centrului Expozițional ”Constantin Brâncuși”. Artistul și-a pictat lucrările în decurs de trei ani, izolat de lume.

Aproximativ 150 de picturi, care reflectă cele mai importante momente din viața omului, vor fi expuse în cadrul unei expoziții personale de către pictorul Valentin Rusu. Vernisajul va avea loc în perioada 20 septembrie — 7 octombrie, la Centrul Expozițional "Constantin Brâncuși" din Chișinău. Artistul a vorbit despre lucrările sale în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal".

Valentin Rusu s-a pregătit pentru expoziție trei ani. În această perioadă a făcut aproximativ 1000 de picturi.  

"Pictez momente importante din viața omului. Picturile mele reflectă nașterea, primele lucruri descoperite de copil, primii ani de școală, prima dragoste, prima relație care ne marchează, moartea oamenilor dragi și moartea noastră. Toate aceste experiențe, cu excepția morții, le-am trăit", a explicat Valentin Rusu.

Lucrările lui Valentin Rusu îmbină mai multe curente artistice. De asemenea, mesajele pe care le transmite sunt inedite.

"Voi expune lucrarea "New York nocturn". Nu am fost niciodată în acest oraș, dar sunt impresionat de clădirile înalte.  O altă pictură este "O floare pentru tine", unde este reprezentat un bărbat în pielea goală. El dăruiește o floare unei femei, care stă lângă 300 de flori", a relatat Valentin Rusu.

Mai multe detalii despre mesajele transmise de pictorul Valentin Rusu, aflați din interviul video atașat.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0