Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bolnavii de cancer pot fi tratați în Moldova, nu cheltuiți sume enorme peste hotare

© Sputnik / OsmatescoLarisa Catrinici
Larisa Catrinici - Sputnik Moldova
Abonare
Tratamentele bolilor oncologice pot fi făcute în Republica Moldova, țara noastră a avansat mult, avem medicii bine pregătiți și aparataje de ultimă generație.
Bolnavii de cancer pot fi tratați în Moldova, nu cheltuiți sume enorme peste hotare

Directoarea Institutului Oncologic din Republica Moldova, Larisa Catrinici, a declarat pentru Sputnik Moldova că unii pacienți se grăbesc să apeleze la tratamente costisitoare peste hotarele țării, fără a se informa despre posibilitățile pe care le au instituțiile medicale de la noi.

Abraș Marcel - Sputnik Moldova
Medicii atenționează! Acestea sunt simptomele care arată existența problemelor de inimă

"Este o categorie de oameni care, atunci când află diagnosticul oncologic, nici nu se mai adresează la instituțiile medicale din țară, acești oameni se gândesc din start că ar fi mai bine să facă un tratament peste hotare. De multe ori însă se întorc la noi și regretă că au cheltuit sume colosale pentru același tratament pe care l-ar fi primit în Moldova. Recunosc că sunt mulți care mă telefonează și mă întreabă unde ar fi mai bine să plece, la ce clinică de peste hotare. Eu încerc să-i conving că ar putea face tratamentul și la noi" spune Larisa Catrinici.  

Specialistul susține că în cazul în care Institutul Oncologic nu are capacitatea de a acorda asistența medicală necesară, atunci această instituție apelează la suportul  Ministerului Sănătății.

"Noi îi ajutăm pe pacienți chiar și atunci când instituția noastră nu mai are capacitate să le ofere tratamentul necesar, facem un demers către Ministerul Sănătății care, în unele cazuri, acoperă cheltuielile pentru tratament în afara țării " menționează Catrinici

Larisa Catrinici spune că pacienții ar trebui să se informeze mai bine despre tratamentele pe care le pot efectua în Republica Moldova, astfel vor economisi timp și bani.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Fluxul de știri
0