Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cine sunt miniștri din Guvernul Filip care ar putea fi demiși – Opinie

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnalistul Igor Volnițchi crede că sunt trei miniștri care ar putea să fie demiși din funcție. El a ajuns la această concluzie urmărind declarațiile pe care le-a făcut premierul în ultima perioadă.

CHIŞINĂU, 17 sept — Sputnik. Potrivit lui Volnițchi, primul care ar putea să fie vizat de remanierile guvernamentale anunțate săptămâna trecută de liderii Partidului Democrat este Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

© Sputnik / Miroslav RotariLiviu Volconovici
Ливиу Волконович  - Sputnik Moldova
Liviu Volconovici

"În ultima perioadă, Pavel Filip s-a arătat nemulțumit, în câteva rânduri, de activitatea ministrului Agriculturii, Volconovici. Acesta a fost criticat pentru că nu urmărește ce se întâmplă cu sistemele de irigare, care nu funcționează de ani buni, dar pentru care statul cheltuie, în fiecare an, milioane de lei. Cam vreo 60 de milioane de lei au fost aruncați în vânt. El i-a spus atunci ministrului să se ridice din fotoliul său și să meargă să vadă ce se întâmplă", a declarant Igor Volnițchi pentru Sputnik Moldova.

Pavel Filip, către ministrul agriculturii: Copiați legea de la vecini și veniți cu soluții>>>

"Tot premierul a spus că nu va accepta ca, nu știu pe ce căi, căminele Universității Agricole să-i revină unei companii de construcție, care urma să ridice pe acel teren niște case de lux. Și aceasta a fost o piatră aruncată în grădina domnului Volconovici. Au fost și alte critici aduse lui Volconovici și este ușor de înțeles că premierul a pregătit în felul acesta terenul pentru ceva. Nu pun mâna în foc, dar pot să presupun că aceste remanieri îl vor viza pe ministrul Agriculturii", susține Igor Volnițchi.

© Sputnik / Miroslav RotariSvetlana Cebotari
Светлана Чеботарь  - Sputnik Moldova
Svetlana Cebotari

Al doilea ministrul care ar putea fi demis este, potrivit editorialistului, ministrul Sănătății, Svetlana Cebotari.

"În adresa ministrului Sănătății, Svetlana Cebotari, nu s-au făcut critici, dar a fost criticat sistemul ocrotirii sănătății. Știm că premierul a reacționat și a intervenit după ce un medic cunoscut din Moldova a declarat că sunt instituții medicale și medici care stabilesc diagnoza în funcție de plățile de tratament pe care le face Compania Națională de Asigurări în Medicină. Și premierul a dispus un control în acest caz", a amintit Volnițchi.

"După care celor din Sănătate li s-a imputat că nu acordă corect gradele de dizabilitate. Este cheltuit nejudicios banul public și în acest caz responsabilitatea îi revine doamnei Cibotari. După care accidentul rutier din Ștefan Vodă, în urma căruia premierul a discutat cu un rănit, care i-a povestit lui Pavel Filip modul (prost — n.n.) în care a fost tratat de medici în spital", a mai menționat Volnițchi, care consideră că și ministrul Sănătății ar putea să fie demis din funcție.

Un alt membru al Guvernului care ar putea să rămână fără fotoliu este vicepremierul Iurie Leancă.

© Sputnik / Miroslav RotariIurie Leancă
Юрие Лянкэ  - Sputnik Moldova
Iurie Leancă

"Al treilea demnitar care ar putea să fie vizat de aceste remanieri guvernamentale este vicepremierul Iurie Leancă, care este responsabil de integrarea europeană a țării. Să ne amintim că atunci când liderii PDM au anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că vor urma remanieri guvernamentale, ei au mai spus că Partidul Democrat va deveni o formațiune pro-Moldova. Dar ce ne facem în acest caz cu integrarea europeană, de care este responsabil domnul Iurie Leancă?", întreabă Igor Volnițchi, precizând că acesta ar putea să rămână fără funcție, mai ales că nu este membru al PDM.

Premierul, foc și pară în ședința Guvernului — Iată cui i-a promis să-l demită dacă… >>>

Vom mai aminti că premierul Filip s-a arătat nemulțumit și de activitatea directorului Agenției Naționale Transport Auto, Vsevolod Bocșanean, care a fost aminițat cu text deschis de prim-ministrul că va fi demis dacă softul e-Autorizație nu va fi funcțional în ziua stabilită anterior.

Fluxul de știri
0