Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Iată la ce trebuie să fim atenți atunci când luăm un credit

© Sputnik / OsmatescoEugen Ghilețchi
Eugen Ghilețchi - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai multe persoane se plâng de faptul că au fost duse de nas atunci când au luat un credit fie de la bănci, fie de la companiile de microfinanțare. Expertul bancar Eugen Ghilețchi a menționat în cadrul emisiunii „Sputnik Matinal" la ce trebuie să fim atenți atunci când luăm un împrumut.
Atenție! Iată la ce trebuie să fim atenți atunci când luăm un credit

Potrivit expertului, cel mai important lucru este să citim contractul înainte de a-l semna, pentru a nu vă pomeni că achitați mai mult decât ați fost anunțați de către operatorul de la ghișeu.

„Toate organizațiile care acordă credite trebuie să comunice clientului care este dobânda anuală efectivă. Fiecare companie, atunci când acordă creditul, iar clientul îl semnează, trebuie să prevadă și acest aspect în contract. Pentru că aceasta este obligația principală ce trebuie inclusă în contract", a spus Eugen Ghilețchi.

Mai mult, specialistul avertizează că, de foarte multe ori, dobânda este mai mare decât este anunțată în spoturile publicitare ale companiilor de finanțare. Eugen Ghilețchi a mai afirmat la Sputnik Moldova că există credite cu rată stabilă, dar și cu rată flotantă, adică în creștere.

Cum este mai bine să ne împrumutăm și în ce condiții, aflați din fișierul audio atașat.

Autor: Vasile Dosca

Fluxul de știri
0