Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Dron: Avocații trebuie protejați printr-o prevedere penală

© Sputnik / Miroslav RotariIon Dron
Ion Dron - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Ion Dron este de părere că imixtiunea în activitatea avocatului trebuie să fie sancționată penal.
Ion Dron: Avocații trebuie protejați printr-o prevedere penală

Avocatul a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că avocații s-au transformat astăzi în cadrul proceselor penale în elemente de decor, unde prezența avocatului dă legitimitate unor fărădelegi care se petrec în sălile de judecată. Ion Dron a criticat atitudinea pe care o au judecătorii și procurorii față de avocați.

"Astăzi avocatul este neputincios în fața acestei mașinării numită procuratură, o mașinărie care îi strivește pe cel care ajunge în menghinele acestui mecanism. Avocatul este în disperare pentru că în sala de judecată nu mai este auzit", declarat Ion Dron.

El a mai spus că unii care poartă astăzi roba de avocat au stat la baza unor modificări în legislație care sunt nocive pentru cetățeni. Avocatul a făcut referire la o modificare produsă după 2009 prin care a fost exclusă sintagma că procurorul își cere scuze de la cetățean în cazul în care s-a produs o punere sub învinuire ilegală sau a fost pronunțată o sentință de achitare.

"După ce au încheiat-o cu judecătorii, s-au apucat de avocați, le fac dosare pentru a-i reduce la tăcere", a punctat avocatul.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0