Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum făceau moldovenii vin acum aproape un secol şi jumătate: Fotografie rară

© Sputnik / Sergey AnashkevichVinhøst på Krim
Vinhøst på Krim - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii se îndeletnicesc de secole cu producerea vinului - cât de mult s-a schimbat procesul între timp?

CHIŞINĂU, 15 sept — Sputnik. Fotografiile de epocă provoacă nostalgii, dar şi ne permit să ne facem o imagine despre modul de viaţă pe care l-ai dus strămoşii noştri, preocupările şi îndeletnicirile acestora.

Este şi cazul unei poze publicate de OldCisinau.com. Aceasta face parte din albumul foto al lui P.M. Kondraţki „Vederi ale Chişinăului şi împrejurimilor".

Fotografia este întitulată „Vinificaţie". Ea a imortalizat un moment important din viaţa oricărui moldovean care se respectă, şi anume producerea vinului. Pare greu de crezut, dar este vorba de o imagine surprinsă cu aproape un secol şi jumătate în urmă.

Iată deci cum era datul la teasc în anul 1889. Autorul postării scrie că vinul este produs în acelaşi mod şi astăzi, însă doar pentru consumul propriu. Nu ştim, o fi şi aşa, doar că ne întrebăm dacă multe teascuri de acest fel s-au mai păstrat până astăzi? Şi câţi moldoveni nu ar vrea să aibă aşa o maşinărie în propria gospodărie!

Fluxul de știri
0