Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cunoscute personalități din Moldova, decorate cu distincții de stat

© Photo : Publika”Орден республики”
”Орден республики” - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării a semnat decretul de conferire a distincțiilor pentru contribuția în dezvoltarea științei, cilturii, și vieții publice din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 16 sept — Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon a semnat decretul cu privire la decorarea unor reprezentanți ai științei, culturii și altor domenii ale vieții publice din Republica Moldova cu înalte distincții de stat.

Cântăreței de operă Valentina Naforniță, solistă a Operei de Stat din Viena, i-a fost conferit titlu de Artistă a Poporului, a anunţat pe reţelele de socializare consilierul prezidenţial Corneliu Popovici.

Cu Ordinul Republicii au fost decoraţi Serghei Ciuhrii, compozitor, membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova, profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice şi doi cunoscuţi istorici, autori ai mai multor monografii despre istoria Moldovei, Victor Stepaniuc şi Serghei Nazaria.музыки, театра и изобразительных искусств Сергей Чухрий и известные историки, авторы многочисленных монографий по истории Молдовы Виктор Степанюк и Сергей Назария.

Cavaleri ai Ordinului de Onoare au devenit Elena Beleacova, expert în domeniul drepturilor omului şi relaţiilor interetnice şi Victor Mocanu, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0