Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, declaraţie privind statutul limbii ruse în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele ţării şi-a făcut publică poziţia privind statutul limbi ruse în Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 16 sept — Sputnik. Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a subliniat importanţa păstrării limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică deoarece o treime din populația țării este vorbitoare de limbă rusă. Liderul moldovean a făcut această declaraţie în cadrul Festivalului Republican al Etniilor.

„Republica Moldova este o casă comună pentru toate popoarele care locuiesc aici și noi nu avem ce împărți. Consider că noi trebuie să facem tot posibilul ca Moldova noastră să rămână pe veci pentru copiii și nepoții noștri. Am reiterat importanța păstrării limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică, dat fiind faptul că o treime din populația țării este vorbitoare de limba rusă", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a informat de asemenea că, pornind de la numeroasele solicitări din partea reprezentanților organizațiilor etnoculturale, a luat decizia de a numi un consilier în domeniul respectiv, astfel că în câteva săptămâni urmează să semneze un decret în acest sens.

Fluxul de știri
0