Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se află în spatele tuturor problemelor societății de astăzi

© Sputnik / OsmatescoCezar Salagor
Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Abonare
Aflați care este adevărata cauză a crizei cu care se confruntă instituția familiei și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze societatea noastră pentru a face față provocărilor lumii moderne.
Ce stă în spatele tuturor problemelor societății de astăzi

Instituția familiei se află într-o criză profundă. Tot mai mulți tineri renunță să-și întemeieze o familie, iar o mare parte a celor care decid să se căsătorească divorțează la scurt timp. Și numărul copiilor născuți în afara căsătoriei este în creștere, iar cea mai mare parte a tinerelor familii amână nașterea unui copil pentru vremuri mai bune. Cert este că procesul de erodare a pilonului de bază al societății moldovenești durează de câteva decenii, iar factorii care contribuie desăvârșit la distrugerea a tot ce are mai de preț orice societate sunt mulți.

Jurnalistul Cezar Salagor a explicat în cadrul emisiunii ”La Ordinea Zilei" de ce instituția familiei nu mai este la fel de trainică precum era acum un secol, dar și cum s-a ajuns la această situație.

”Toate problemele au apărut de când l-am alungat pe Dumnezeu din societate. Aici ar trebui să căutăm toate virgulele. Republica Moldova și alte state ale lumii nu vor reuși nimic, dacă nu se vor împăca cu Dumnezeu", a declarat jurnalistul Cezar Salagor în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei", de la Radio Sputnik Moldova.

Всемирный конгресс семей - Sputnik Moldova
Societate
Anunț important făcut de Igor Dodon la Congresul Mondial al Familiilor - Video

Jurnalistul își arată speranța că prin intermediul Congresul Mondial al Familiilor, care se desfășoară în perioada 14-16 septembrie, la Chișinău, dar și a altor evenimente la care sunt puse în discuții problemele cu care se confruntă societatea de astăzi, oamenii vor conștientiza cât de gravă este situația.

”Eu sper ca acest eveniment să aibă niște repercusiuni în timp care să-i determine oamenii implicați să acționeze în așa fel încât să ne păstrăm identitatea. Anume aici este marea bătălie a secolului XXI. Deja vom vedea dacă vom rezista sau nu în această luptă în care se încearcă lichidarea identității. Anume familia, care este celula de bază a societății, este bastionul sau acea cetate a Bizanțului Nou care trebuie apărată", a subliniat Cezar Salagor.

Amintim că, în perioada 14-16 septembrie, Chișinăul este gazda celei de-a XII-a ediții a Congresului Mondial al Familiei. La evenimentul organizat sub egida președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, au participat sute de invitați din peste 40 de țări — fețe bisericești, politicieni, demografi, precum și membrii ai organizațiilor neguvernamentale.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0