Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cel mai "tare" pașaport: Țările în care moldovenii pot călători fără vize

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova se află pe locul 41, printre 89 de țări, în indexul global actualizat al pașapoartelor.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Cetățenii moldoveni pot călători fără viză în 75 de țări, în alte 38 de state pot primi viza la sosire, în 85 însă trebuie să solicite viza.

Indexul global al pașapoartelor a fost actualizat de experții Global Passport Power Rank, fiind publicat pe site-ul organizației.

Pașaport - Sputnik Moldova
Din 10 octombrie se schimbă pașapoartele moldovenești

În fruntea clasamentului se află Singapore — cetățenii acestei țări pot merge fără viză în 127 de țări ale lumii.

Urmează apoi în ratingul celor mai puternice pașapoarte Germania, Danemarca și Finlanda, cetățenii cărora pot călători fără viză în 126 de țări, Luxemburg — 125, Olanda și Norvegia — 123, Coreea de Sud — 121. Top 10 este încheiat de SUA — americani pot călători fără viză în 116 de țări.

Locuitorii Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei pot merge fără viză în 119 țări, ai Ucrainei — în 90 de țări, Rusiei — în 79, iar cei ai Georgiei — în 73 de țări.

În coada clasamentului se află cetățenii Afganistanului, care pot să călătorească fără viză în doar cinci țări. Aceștia sunt depășiți neesențial de locuitorii Irakului (7 țări), Pakistanului (8), Somaliei și Sudanului (câte 9 țări), Siriei (10 țări).

Fluxul de știri
0