Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre relațiile țării noastre cu Franța și vizita pe care o va face la Paris

© Photo : președintele Republiciii MoldovaÎntrevederea președintelui Igor Dodon cu Prințul Louis Alphonse de Bourbon din Franța
Întrevederea președintelui Igor Dodon cu Prințul Louis Alphonse de Bourbon din Franța - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon s-a întâlnit cu un membru al Casei regale de Bourbon din Franța - iată cu ce ocazie.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Prințul Louis Alphonse de Bourbon din Franța care participă la cea de-a XII ediție a Congresului Mondial al Familiilor.

Президен Молдовы Игорь Додон в рамках встречи с госсекретарем Святого Престола, кардиналом Пьетро Паролином - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, întrevedere cu delegația de la Vatican: Ce anunț a făcut șeful statului

Prințul Louis Alphonse este membru al Casei regale de Bourbon și unul dintre actualii pretendenți la tronul Franței, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului i-a mulțumit înaltului oaspete pentru acceptul de a vizita Moldova și de a participa la Congresul Mondial al Familiilor, subliniind că au fost unanimi în opinia că protejarea și promovarea valorilor tradiționale, a familiei tradiționale, este un obiectiv comun.

"Am menționat relațiile bune diplomatice, economice, comerciale, culturale etc., stabilite între țările noastre. Totodată, avem o comunitate mare de moldoveni în Franța care s-au integrat cu succes în societatea franceză", a menționat Dodon.

Președintele a remarcat și faptul că Moldova face parte din Organizația Internațională a Francofoniei și l-a informat pe Prințul Louis Alphonse de Bourbon că va participa la lucrările Summit-ului Francofoniei, care se va desfășura în octombrie curent, la Erevan, Armenia.

Totodată, Dodon a subliniat că, la invitația președintelui Republicii Franceze Emmanuel Macron, va întreprinde o vizită la Paris în luna noiembrie.

Fluxul de știri
0