Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A făcut pușcărie în Israel, iar acum pentru aceiași faptă în Moldova: Povestea unei femei

© Sputnik / Miroslav RotariПроверка документов
Проверка документов - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie din Moldova a încercat să treacă frontiera cu viza statului Istrael falsă.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. O moldoveancă a încercat să treacă ilegal frontiera țării noastre. Aceasta avea aplicată în documentul de călătorie viza falsă a statului Israel. Aceasta fiind deportată anterior din această țară. 

Incidentul a fost semnalat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni, iar moldoveanca riscă cercetare penală pentru acțiunea sa ilegală. În data de 13 septembrie pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat în calitate de pasager ocazional o conațională originară din raionul Călărași.

Таможня - Sputnik Moldova
Societate
Unii moldoveni vor trece prin vamă bunuri fără a plăti taxe

La solicitarea inspectorului Poliției de Frontieră, femeia a prezentat pașaportul biometric valabil. La verificarea datelor însă s-a depistat indici de falsificare asupra vizei aplicată în documentul de călătorie ce ar fi emisă de autoritatea de resort din Israel.

Audiată, femeia în vârstă de 54 ani a comunicat că intenționa să ajungă în Italia pentru a-și vizita o verișoară, totodată a precizat că își perfectase viza în timpul șederei ei în țara respectivă prin intermediul unui necunoscut căruia i-a achitat două mii de dolari.

Despre falsul vizei era la curent deoarece la sfârșitul lunii iulie a fost oprită pe stradă de către reprezentanții serviciului de migrări al Israelului care a și reținut-o pe faptul dat. După șapte zile de arest, moldoveanca a fost deportată în Republica Moldova.

În consecință, persoanei nu i s-a autorizat trecerea frontierei de stat, fiind cercetată pentru folosirea documentelor oficiale false. Aceasta riscă o amendă în mărime de peste 32 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Fluxul de știri
0