Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cosmetologii și frizerii, sub lupa fiscului: Iată ce amenzi au fost aplicate

CC0 / Pixabay / HoliHo / Salon de frumusețe
Salon de frumusețe - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul Fiscal de Stat a monitorizat activitatea mai multor frizeri și cosmetologi din țară.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. În timpul verii Serviciul Fiscal de Stat a realizat mai multe acțiuni de monitorizare și control la agenții economici care prestează servicii cosmetologice și de frizer, fiind depistate încălcări de ordin fiscal. La 70 de contribuabili din domeniu fiind aplicate sancțiuni în valoare de 376 200 de lei.

FISC - Sputnik Moldova
Societate
FISC-ul avertizează: Au mai rămas două zile pentru a face asta

În temeiul informației disponibile, SFS a examinat (la nivel de țară) indicatorii declarați în primele 4 luni ale anului 2018 ai 771 de agenți economici din această sferă de activitate, fiind identificate riscurile de neconformare.

Drept rezultat, în vederea asigurării unei administrări fiscale eficiente în partea ce ține de respectarea prevederilor legislației în vigoare, SFS a demarat în mediul agenților economici prestatori de servicii cosmetologice și de frizer acțiuni de conformare.

La 71 dintre aceștia au fost efectuate vizite fiscale; 7 contribuabili (cu grad de risc sporit) au fost monitorizați prin prisma controalelor fiscale faptice zilnice pe o perioadă de două săptămâni; activitatea a 120 de contribuabili a fost supusă controalelor fiscale operative, drept rezultat al cărora în cazul a 70 de contribuabili au fost stabilite încălcări de ordin fiscal și contravențional, aplicându-se sancțiuni în sumă de 376 200 lei; activitatea unui contribuabil a fost monitorizată prin prisma postului fiscal staționar.

Acțiunile de monitorizare a contribuabililor prestatori de servicii cosmetologice și de frizer vor continua până la finele anului 2018.

Fluxul de știri
0