Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au vrut să scoată o rudă din pușcărie, dar vor ajunge și ei acolo

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Au oferit 23 de mii de euro unui individ pentru a scoate o rudă din pușcăriei, dar au nimerit pe mâna oamenilor legii.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță finalizarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința a trei persoane, un bărbat și rudele acestuia, care sunt învinuiți de trafic de influență.

CNA - Sputnik Moldova
Societate
Centrul Național Anticorupție: Sechestru de milioane și zeci de arestări

Temei de a porni urmărirea penală a servit plângerea unui bărbat din Ungheni care a dat unei persoane 23 000 de euro pentru a-i elibera fiul din detenție. Bărbatul care urma să fie eliberat din detenție a fost acuzat în februarie 2017 de comiterea infracțiunii de tortură.

Concubina bărbatului reținut l-a convins pe denunțător că fratele ei poate contribui la eliberarea fiului acestuia din detenție în schimbul unei sume de 23 000 euro. În urma unei discuții prin „skype" cu fratele concubinei fiului să, aflat la Moscova la muncă, denunțătorul a fost convins de acesta că are cunoștințe printre procurori și judecători care ar putea soluționa favorabil situația acelui deținut cu eliberarea acestuia și recalificarea faptei comise.

În schimbul "serviciilor" respective, a solicitat transmiterea a 23 000 euro către rudele sale. Deși suma a fost transmisă integral individului, fiul denunțătorului a rămas în detenție. Acesta fiind condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare.

Prin urmare, cei trei membri ai familiei, învinuiți de trafic de influență, dintre care doar unul își recunoaște vina, riscă cu închisoare de la 3 la 7 ani. Mai mult, în vederea atragerii la răspundere penală a concubinei celui condamnat, implicată activ în schema de estorcare, aceasta a fost anunțată, de către procurori, în căutare internațională.

Fluxul de știri
0