Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Promisiunea unei femei din Capitală l-a costat mii de euro pe un bărbat

CC BY-SA 2.0 / HAMZA BUTT / DepressionМужчина в депрессии, фото из архива
Мужчина в депрессии, фото из архива - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O locuitoare a Capitalei a pretins mii de euro, afirmând că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Primăriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. O femeie din Capitală a fost condamnată recent pentru trafic de influență, cu primirea de bunuri în proporţii deosebit de mari.

Potrivit Procuraturii municipiului Chișinău, în perioada 2011 — 2012, inculpata a pretins şi primit de la un bărbat 24 mii de euro, căruia i-a promis că poate influența anumite persoane publice din cadrul Primăriei capitalei şi Ministerului Construcțiilor pentru a-i „aranja" obținerea în proprietate a patru terenuri, a câte 6 ari fiecare — toate amplasate în regiunea Grădinii zoologice.

Cerșetor - Sputnik Moldova
Societate
Cele mai populare escrocherii comise în Chișinău: Riști să le cazi pradă în fiecare zi

De asemenea, pentru această sumă, urma să fie schimbată şi destinația loturilor, din agricolă, în terenuri pentru construcţii.

Bărbatul a așteptat mai bine de cinci ani să obţină terenurile, însă inculpata inventa diverse pretexte, iar ulterior a dispărut cu tot cu bani. Anul trecut, pătimitul s-a adresat organelor de drept, iar inculpata a fost reţinută.

Pentru faptele comise, aceasta a fost condamnată la o amendă penală de 200 de mii de lei. De asemenea, instanța a dispus încasarea de la inculpată în folosul statului a sumei de 24 mii de euro.

Fluxul de știri
0