Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce trebuie să facă pasagerii care vor avea probleme în timpul călătoriei cu avionul

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul vrea să sporească gradul de protecție a pasagerilor care călătoresc cu avionul, în cazul perturbării zborurilor.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Protecția pasagerilor avia în cazul perturbării zborurilor va crește. Cabinetul de Miniștri a aprobat miercuri modificări la Regulamentul privind compensarea și asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare, anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Cunoaște-ți drepturile: Ce poți face dacă zborul către destinaţia de vacanță a fost anulat

În cazul unor probleme apărute în timpul călătoriei cu avionul, pasagerii vor putea beneficia de asistență adresându-se direct la Autoritatea Aeronautică Civilă.

Documentul adoptat de Guvern prevede transferarea atribuțiilor privind protecția drepturilor consumatorilor în domeniul transportului aerian de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor la Autoritatea Aeronautică Civilă. Astfel, va spori protecția pasagerilor în raport cu operatorii aerieni, asistența fiind oferită nemijlocit de către instituția cu funcții de control şi supraveghere în domeniul aviaţiei civile.

Fluxul de știri
0