Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au fost eliberate primele plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre - detalii

© Sputnik / OsmatescoCristina Lesnic
Cristina Lesnic - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre procedura de înmatriculare a mașinilor transnistrene cu numere neutre.
Au fost eliberate primele plăcuțe neutre de înmatriculare-detalii

Potrivit vicepremierului, în traficul internațional vor fi admise mașini transnistrene cu plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, care nu sunt implicate în desfășurarea activităților economice și care sunt înregistrate la punctele de transport din orașele Tiraspol și Râbnița. O altă precizare este că doar proprietarul mașinii nu și deținătorul ei va putea obține plăcuțele cu numere de înmatriculare neutre.

Cristina Lesnic s-a referit la procesul de înmatriculare a mașinilor transnistrene, descriind toate operațiunile necesare, inclusiv radierea din evidență a vehiculului, verificarea în baza de date Interpol a mijlocului de transport, luarea automobilului la evidență și introducerea datelor în registru, eliberarea certificatului provizoriu, iar după 30 de zile — a celui de plastic.

Franco Frattini laudă Chișinăul și Tiraspolul pentru pașii făcuți în dosarul transnistrean>>>

Amintim că primele plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre pentru șoferii din stânga Nistrului au fost eliberate deja, la o săptămâna de la deschiderea în regiune a birourilor speciale. Numerele au fost înmânate de reprezentantul special al OSCE în procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini.

Autor Eduard Maciac

Fluxul de știri
0