Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tupeu infracțional: Un cetățean străin a încercat să-și prelungească termenul de ședere

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au investigat o schemă infracțională.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Un cetățean străin a fost condamnat pentru trafic de influență la amendă în mărime de 110 mii de lei.

Potrivit procurilor, condamnatul a apelat la un alt cetățean străin, domiciliat în Chișinău, care pretindea că în schimbul a 4000 de euro ar putea influența funcționari din cadrul Biroului Migrație și Azil în vederea soluționării cererii acestuia de a-i fi eliberat permis de ședere pe teritoriul țării.

задержанный - Sputnik Moldova
Societate
Tânăr, condamnat pentru trafic de copii și pornografie infantilă: Ce le făcea minorelor

Anterior, Biroului Migrație și Azil i-a refuzat eliberarea permisului de ședere.

Astfel, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și Centrului Național Anticorupție, au documentat întregul lanț infracțional, format din patru cetățeni străini și doi moldoveni, dintre care un ex-angajat al Biroului Migrație și Azil.

La moment, toți șase indivizi sunt cercetați penal, având statut de învinuiți. Doi învinuiți se află în arest preventiv, unul — în arest la domiciliu, iar ceilalți trei inculpați au interdicție de a părăsi țara.

Fluxul de știri
0