Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lilia Bolocan: Am fost onorată să prezint experiența Moldovei la Conferința de la Beijing

© Sputnik / Rodion ProcaLilia Bolocan
Lilia Bolocan - Sputnik Moldova
Abonare
Experiența Republicii Moldova privind proprietatea intelectuală, prezentată în cadrul unei Conferințe de la Beijing.

Experiența Republicii Moldova privind proprietatea intelectuală a fost prezentată în cadrul unei conferințe la Beijing, China. Potrivit directorului general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Lilia Bolocan, la întrunire au participat aproximativ 300 de reprezentanți ai 60 de țări.

”Eu am plecat luni dimineața, iar joi eram deja înapoi. Conferința a durat două zile. Mi s-a oferit oportunitatea să prezint experiența Republicii Moldova. A fost un privilegiu pentru mine. La aceatsă conferință au fost peste 300 de participanți din 60 de țări. Foarte puțini dintre participanții la Conferință au reușit să-și prezinte experiența”, a declarat Lilia Bolocan în cadrul emisiunii „Obiectiv”, de la Radio Sputnik Moldova.

În cadrul Conferinţei, Directorul general AGEPI a prezentat experiența țării noastre privind sistemul de proprietate intelectuală în era digitală.

”Scopul acestei initiative este de cooperare pe mai multe subiecte. China are interesul ei de a deschide noi zone și noi piețe, dar acesta este și scopul nostru. Respectiv, acum interesul este reciproc. În prezent, noi suntem în process de negocieri cu China privind elaborarea unui Acord de Asociere, ceea ce înseamnă deschiderea reciprocă a piețelor, înclusiv a dimensiunii proprietății intelectuale. Trebuie să menționez că orice Acord de Asociere are un capitol separate privind proprietatea intelectuală”, a adăugat Lilia Bolocan.

Precizăm că, în perioada 28-29 august, directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan, a participat la Conferința de Nivel Înalt pentru cooperare între autorităţile publice cu atribuţii în domeniul proprietăţii intelectuale a țărilor aflate de-a lungul Centurii Economice și Drumului Mătăsii, care s-a desfășurat la Beijing, China.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0