Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Congresul Mondial al Familiilor în Moldova 2018: Președintele Dodon oferă detalii

© Fotolia / fotografiedkРодители с ребенком
Родители с ребенком - Sputnik Moldova
Abonare
Congresului Mondial al Familiilor reprezintă o oportunitate de a-i aduna la un loc pe susținătorii instituției familiei din întreaga lume - Igor Dodon oferă detalii.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Vineri, la Chișinău, va avea loc un eveniment fără precedent în țara noastră. Este vorba de Congresul Mondial al Familiei, la care vor participa reprezentanți din peste 40 de țări ale lumii, eveniment desfășurat sub patronajul președintelui țării.

Marți președintele Igor Dodon a prezidat ședința finală a grupului de lucru responsabilă de organizarea evenimentului.

”La Congres și-au confirmat participarea câteva sute de persoane din peste 40 de ţări, precum: E.S Cardinalul Petro Parolin; Olga Epifanova, vice-președintele Dumei de Stat din Federația Rusă; Brian Brown, președintele Organizației Internaționale pentru Familie; Prințul Louis de Bourbon din Franța, reprezentanți ai mitropoliilor din mai multe state, organizații obștești, persoane publice etc”, a anunțat Dodon.

Congresul se va desfășura în incinta Palatului Republicii. Deschiderea evenimentului va avea loc pe data de 14 septembrie, iar închiderea — pe 15 septembrie. Pe parcursul acestor zile lucrările Congresului se vor desfășura pe mai multe panouri de discuții.

Președintele a mai subliniat că delegații la Forum vor participa pe data de 16 septembrie la slujba oficiată la Catedrala Mitropolitană din Chișinău după care vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

”Congresul Mondial al Familiei este unul din cele mai mari forumuri, organizate vreodată în capitala noastră. Obiectivul acestuia constă în consolidarea familiei ca cea mai importantă instituție a societății, dezbaterea problemelor demografice din regiunea noastră şi din lume”, a punctat Igor Dodon.

Potrivit organizatorilor, Congresului Mondial al Familiilor reprezintă o oportunitate de a-i aduna la un loc pe susținătorii instituției familiei din întreaga lume.

Fluxul de știri
0