Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol de moarte: Militarii moldoveni au descoperit asta în cinci raioane din Moldova

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaЛопата
Лопата - Sputnik Moldova
Abonare
Nici nu bănuim că am putea fi în pericol de moarte, chiar și atunci când muncim în propria grădină. Iată ce au descoperit militrii moldoveni în cionci raioane ale țării.

CHIȘINĂU, 10 sept — Sputnik. Pe parcursul unei luni de zile, geniștii moldoveni au dezamorsat 26 de proiectile pe care le-au descoperite în cinci raioane din țară.

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cea mai recentă misiune de deminare a fost desfăşurată de grupul de genişti din Batalionul Geniu ''Codru", condus de căpitanul Nicolae Gudima, în sectorul Botanica din municipiul Chişinău.

”Nişte muncitori au descoperit un proiectil de artilerie, calibru 76 mm. Obiectul exploziv, care era din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost transportat la poligonul de la Bulboaca, unde a fost distrus”, au anunțat cei de la Armata Națională.

Efros a subliniat că o altă descoperire a avut loc în satul Ceadîr din raionul Leova. Este vorba de o bombă de aviaţie cu o greutate de 100 kg.

”Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna august-septembrie curent, 26 de obiective explozive în localităţile din raioanele Căuşeni, Orhei, Călăraşi, Ştefan Vodă şi Anenii Noi”, precizează instituția într-un comunicat.

De la începutul anului, geniştii moldoveni au desfăşurat 138 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au fost distruse 267 de obiecte explozive.

Fluxul de știri
0