Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cum trebuie să acorzi primul ajutor medical în cazul unui accident rutier - Video

Abonare
Salvatorul Dumitru Polscin a explicat într-un material video cum trebuie să ajutăm oamenii care au fost implicați într-un accident rutier.

CHIȘINĂU, 10 sept — Sputnik. Nimeni nu este ferit de primejdii, iar atunci când conduci o mașină, în orice moment ai putea să te trezești implicat într-un accident rutier.

Fie că l-ai produs tu sau alt participant la trafic, trebuie să cunoști cum este corect să acorzi primul ajutor medical victimelor. Salvatorul Dumitru Polscin a filmat un material video prin care arată pas cu pas cum să intervii în caz de necesitate.

Авария в Кишиневе дтп accident rutier - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: Accident groaznic în sectorul Râșcani al Capitalei - Video

"Atunci când se produce un accident, participanții la trafic nu rămân indiferenți și se opresc pentru a acorda ajutor victimelor. În astfel de cazuri, șoferii ar putea să-i facă mai mult rău victimei dacă nu cunosc cum să acorde primul ajutor", a precizat salvatorul.

Persoanele care au suferit un accident pot avea diverse traumatisme (mâini, picioare rupte, coloana traumatizat, etc.) În astfel de cazuri este interzis să tragi pur si simplu victima din mașină.

În cazul în care persoana are hemoragie trebuie să folosește mănuși medicinale.

Dacă victima respiră, reacționează, vorbește, iar mașina nu arde, nu trebuie să o scoateți din mașină. În cazul în care omul nu respiră, trebuie să interveniți. Nu înainte de a întrerupe alimentația cu energie electrică a mașinii de la acumulator pentru a evita un incendiu.

În materialul video de mai jos puteți să vedeți pas cu pas cum este corect să acordați primul ajutor medical victimelor fără a le face mai rău.

Fluxul de știri
0