Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce pronosticuri fac speciliștii pentru meciul Moldova-Belarus?

© SputnikAlexandru Guzun
Alexandru Guzun - Sputnik Moldova
Abonare
Începutul dezastruos de campanie pentru reprezentativa Moldovei este unul logic. Fotbalul moldovenesc este în regres iar antrenorii nu pot stopa căderea naționalei. De această părere este Alexandru Guzun, antrenorul lotului de juniori Under 17.
Ce pronosticuri fac speciliștii pentru meciul Moldova-Belarus ?

Reamintim, Moldova a pierdut de o manieră categorică, sâmbătă, în primul meci preliminar din cadrul Ligii Națiunilor în fața Luxemburgului cu 0-4.

"Am trișat fotbalul pe parcursul mai multor ani. Nu avem tineri de calitate, bine pregătiți, care ar putea completa la moment lotul naționalei. Avem generații din ce în ce mai slabe iar rezultatul cu Luxemburg era de aștepta. Toate țările progresează, iar noi dimpotrivă. Suntem foarte aproape de valoarea unor tinere reprezentative cum ar fi Gibraltar sau Kosovo", a declarat Sandu Guzun.

Specialistul a menționat că mulți jucători de valoare, cu experiență demonstrează randamente diferite la nivel de club și la selecționată. "Alexandru Gațcan sau Alexandru Epureanu sunt doar câteva exemple. Cei doi au deja o vârstă iar motivația de a evolua pentru națională este slabă", a coinchis Guzun.

Tehnicianul a menționat că partida cu Belarus va fi foarte complicată din punct de vedere psihologic. În plus, oaspeții sunt valoric peste jucătorii noștri și cu mult mai bătăioși. Belarușii au demonstrat în repetate rânduri că au caracter. Moldova, în schimb, s-a arătat foarte vulnerabilă la acest capitol în meciul cu Luxemburg.

Alexandru Guzun a evitat să facă un pronostic, dar speră ca naționala printr-o minune să se impună în fața adversarilor.

Moldova face parte din Liga D, Grupa 2, alături de Belarus, San Marino, Luxemburg.

Adversarul de mâine, Belarus, s-a impus cu 5-0 în fața naționalei din San Marino. Moldova-Belarus se va juca marți, 11 septembrie, pe stadionul Zimbru din Capitală, cu începere de la ora 21:45.

De menționat că studioul Sputnik Moldova va transmite text în direct pe durata partidei.

Fluxul de știri
0