Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sergiu Sîrbu: Când vor intra în vigoare noile norme privind agitația electorală

© Sputnik / OsmatescoSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Sergiu Sârbu, membru al Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că Parlamentul va decide dacă modificările legate de agitația electorală vor fi sau nu aplicate în viitorul scrutin parlamentar.
Sergiu Sârbu: Vor intra sau nu în vigoare normele legate de agitația electorală

"Vom studia și practica internațională cu referire la agitația în ajunul și în ziua alegerilor. La capitolul agitație electorale ar trebui să intervenim în contextul dezvoltării tehnologiilor informaționale pentru a elimina vidul legislativ", a spus Sergiu Sîrbu.

Deputatul a mai declarat că aceste modificări țin mai mult de oportunitatea politică. Nu este obligatoriu ca aceste norme să intre în vigoare imediat, adică până la scrutinul parlamentar.

"Poate după alegerile parlamentare vom identifica și alte elemente importante pentru a îmbunătăți legislația electorală împreună cu experții", a precizat deputatul.

Amintim că, în vara anului curent Parlamentul a mandatat Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități să examineze toate propunerile și recomandările de modificare a legislației electorale după invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0