Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Dicționar de Teorie Literară": O carte pentru fiecare

© Sputnik / OsmatescoAliona Grati
Aliona Grati - Sputnik Moldova
Abonare
Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, Aliona Grati a relatat despre cea de-a II-a ediție a cărții "Dicționar de Teorie Literară", care este adresată elevilor, studenților, profesorilor, cercetătorilor, bibliotecarilor, scriitorilor, esteticienilor și intelectualilor de diferită formație.
"Dicționar de Teorie Literară": O carte pentru fiecare

Aliona Grati este doctor habilitat în filologie, conferențiar la Catedra de Istorie și Teorie Literară a Facultății de Filologie a Universității Pedagogice de Stat "Ion Creangă" și cercetător științific principal la Sectorul de teorie și metodologie literară a Institutului de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei.

Potrivit ei, un text poate fi interpretat de fiecare dată diferit, iar dicționarul oferă armătura teoretică și limbajul critic adecvat pentru a exprima opțiunea și a atinge succesul în studiul literaturii.

Aliona Grati  povestește că "Dicționarul de Teorie Literară" a apărut dintr-o frustrare pe care o avea pe vremea când era studentă.

"Atunci nu înțelegeam diferite noțiuni sau pentru a le înțelege trebuia să merg la Biblioteca Națională, iar acest lucru putea să-mi ia și zile întregi. Această carte a apărut dintr-o necesitate de a construi discursul corect din punct de vedere științific, pentru că atunci când pretinzi că faci știință, folosești cuvintele din dicționarul explicativ și, în același timp, un limbaj specializat, care poate fi utilizat uneori în alt sens decât cel din dicționar. În același timp, cartea este utilă și pentru elevii care trebuie să susțină examenele de bacalaureat", a menționat Aliona Grati.

Cartea "Dicționar de Teorie Literară" poate fi găsită atât în librăriile din Chișinău și centrele raionale, cât și în bibliotecile universităților.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0