Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea se schimbă radical: Iată ce se va întâmpla în următoarele zile

© Sputnik / OsmatescoТучи
Тучи - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii moldoveni prognozează o răcire bruscă a vremii - iată cum va fi vremea în următoarele zile.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță ploi și schimbare bruscă a vremii. Dacă la sfârșitul săptămânii trecute maximele erau de +29..+32 grade Celsius, atunci pentru, ziua de duminică, meteorologii prognozează maxime de +18..23 de grade. Pe timp de noapte temperatura aerului va coborî până la +8…13 grade.

Potrivit informațiilor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, vremea răcește va fi și în zilele de luni, marți și miercuri. Ziua temperatura aerului va varia între +18 și +25 de grade Celsius, abia spre sfârșitul săptămânii vremea se va încălzi până la +27..29 de grade Celsius.

De asemenea, în următoarele zile sunt posibile ploi de scurtă durată, în special în regiunea de nord și centru a țării. Vântul va sufla din nord și nord-vest cu o viteză de până la 9 metri pe secundă. Presiunea atmosferică, ridicată.

Efectele negative asupra sănătății în urma schimbării bruște a vremii

Potrivit specialiștilor, schimbarea brusca a vremii are efect negativ asupra sănătății organismului. Migrenele, variații ale tensiunii arteriale, durerile articulare, accentuarea manifestărilor astmului și instalarea unei stări de anxietate sunt doar câteva dintre simptomele resimțite ca urmare a variațiilor climatice.

Cei mai expuși la aceste variații sunt copiii, bătrânii, precum și cei cu boli cronice, cardiace, hipertensivii, bolnavii pulmonari cronici, dar și cei cu boli autoimune.

Anunț surprinzător făcut de meteorologi — Iată ce cod de avertizare au emis>>>

Pentru a ne adapta la aceste schimbări, specialiștii recomandă consumul multor lichide, în special ceaiuri calde, multe legume și fructe, deoarece sunt bogate în vitamine. Este bine să alegem mâncărurile ușoare, fără grăsimi, și să avem un regim de viață în care mișcarea să ocupe un loc important.

Fluxul de știri
0