Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vinurile moldovenești, apreciate de un enolog din România

Abonare
Aflându-se într-o vizită în Republica Moldova, enologul român Iustin Urucu, menționează că a rămas uimit și impresionat de beciurile și galeriile vinicole subterane de la Mileștii Mici și Cricova.
Vinurile moldovenești, apreciate de un enolog din România

Potrivit enologului, nu există o diferență majoră dintre vinurile produse în Moldova și cele din România. Soiurile de struguri pe care le are cultura ambelor țări sunt destul de asemănătoare, fie că ne referim la soiurile roșii sau acele albe. Totodată, o altă însușire comună este așezarea geografică, tipul de sol și clima.

”În Moldova este extraordinarul soi de struguri negri pentru obținerea vinului roșu — Rara Neagră, care este un soi foarte asemănător cu cel din România — Feteasca Neagră. Din punct de vedere morfologic aceste soiuri de struguri au foarte multe asemănări ca formă, structură, compoziție și de multe ori vinurile sunt chiar confundabile. Din punctul de vedere al plantațiilor de viță de vie, al soiurilor care se găsesc pe o parte și alta a Prutului avem foarte multe lucruri în comun”, a declarat Iustin Urucu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0