Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Judocanii moldoveni Denis Vieru și Dorin Goțonoagă speră înt-o calificare la JO 2020

© SputnikDenis Vieru și Dorin Goțonoagă
Denis Vieru și Dorin Goțonoagă - Sputnik Moldova
Abonare
Cei mai cotați judocani moldoveni Denis Vieru (locul 15 mondial) și Dorin Goțonoagă (locul 38 mondial) țintesc calificarea la cea mai importantă competiție sportivă și anume Jocurile Olimpice de vară care se vor desfășura la Tokyo în 2020.

Judocanii moldoveni Denis Vieru și Dorin Goțonoagă speră înt-o calificare la JO 2020

Ambii sportivi sunt convinși de șansele pe care le au pentru a intra în topul celor mai buni 20 de sportivi ceea ce le-ar permite să reprezinte Republica Moldova.

De remarcat că cel mai bun succes a lui Dorin Goțonoagă (categoria de 81 kg) la nivel de seniori au fost înregistrate la Grand Prix-urile din Dusseldorf (2017) și Antalya (2018), obținând locurile trei în ambele cazuri. La nivel de tineret Goțonoagă s-a ales cu titlul de campion European în 2017 la Podgoritza.

Denis Vieru (categoria 73 kg) are în palmares locul doi la turneul din Antalya și locul trei la Grand-Prixul de la Dusseldorf. Ca și coechipierul său deține titlul de campion European la tineret

Atât Denis Vieru cât și Dorin Goțonoagă au avut parte în premieră de o experiență organizatorică participând activ la desfășurarea Turneului Internațional Cupa Independenței, care a avut loc recent în localitatea Ciorescu, la FMF Arena.

Judocanii au oferit mai multe detalii despre cum decurg pregătirile înaintea celor mai importante competiții și care sunt problemele pe care le întâmpină. Deasemenea Dorin Goțonoagă a remarcat că indiferent de situația financiară nu va accepta să evolueze într-o altă țară. De partea cealaltă Denis Vieru, dimpotrivă, s-a arătat deschis pentru un eventual transfer și posibilitatea de a reprezenta la competițiile internaționale un alt stat.

Mai multe detalii le aflați în reportajul video.

Fluxul de știri
0