Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Carnete de conducere internaționale în stânga Nistrului: Cum le vor putea obține șoferii

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremier pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a explicat cum vor putea fi obținute permisele de conducere internaționale în stânga Nistrului.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Modalitatea prin care persoanele fizice din regiunea transnistreană vor putea solicita numere de înmatriculare neutre cu care vor putea circula în traficul internațional. Acesta a fost principalul subiect discutat în studioul Radio Sputnik Moldova cu vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, și șeful Departamentului de înregistrare a mijloacelor de transport din cadrul ASP, Gheorghe Crețu.

Traseu - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii din Moldova vor avea două permise de conducere

Cei doi invitați au precizat că înregistrarea autovehiculelor transnistrene se va face în două oficii din orașele Tiraspol și Râbnița, care au fost create cu asistența Misiunii OSCE în Republica Moldova. Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic a explicat care este mecanismul prin care cetățenii din stânga Nistrului pot obține permise de conducere neutre.

"Începând cu 10 septembrie va fi lansat mecanismul într-o altă fază, nu cea de testare. Ceea ce înseamnă că vom avea un permis provizoriu care va fi eliberat la momentul în care persoana depune documentele și în termen de 30 de zile de la data depunerii acestui permis provizoriu, va obține documentul final sub forma unui plastic care va fi eliberat de Agenția Servicii Publice care îi va permite accesul în traficul rutier internațional", a declarat pentru Sputnik Moldova Cristina Lesnic.

Vicepremierul pentru reintegrare a mai specificat că persoanele care doresc să obțină acest permis trebuie să se programeze online sau la ghișeele din Râbnița sau Tiraspol.

”Prețurile corespund acelor taxe pe care le achită cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului. Atât pentru permis provizoriu, cât și pentru permis valabil. Ele sunt fixate: 80 de lei pentru permis provizoriu, 320 de lei pentru cel din plastic final și taxa de identificare”, a declarat pentru Sputnik Moldova Cristina Lesnic.

Permisul de conducere internațional va fi valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional și se va elibera pe un termen de până la trei ani. Actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare, în cazul în care persoana obține un nou permis de conducere naţional.

Fluxul de știri
0