Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Astăzi marcăm "Ziua Mondială a literaturii"

© Sputnik / Rodion ProcaTatiana Scripa
Tatiana Scripa - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua de 8 septembrie este denumită de UNESCO, "Ziua Mondială a literaturii".
Astăzi marcăm "Ziua Mondială a literaturii"

Beneficiile cititului sunt diverse și bine cunoscute. În primul rând literatura contribuie la îmbogățirea vocabularului, fără de care comunicarea devine săraca și ineficientă. Totodată, cititul dezvoltă gândirea, imaginația și oferă relaxare, fapt care ajută la evadarea din stresul zilnic.

Scriitoarea Tatiana Scripa spune că literatura conține lucruri extraordinare, iar creația o ajută să-și exprime cele mai profunde sentimente.

"Inspirația mea apare spontan. În aceste cazuri scriu versurile și le las în sertar. După care revin la acel manuscris și fac unele corectitudini, dar foarte puține, pentru că trăirile și sentimentele pe care le am când scriu o poezie, sunt atât de profunde, că nu știu dacă este nevoie să cizelez ceva din sentimente în text, doar nuanțele lingvistice", a relatat scriitoarea.

Tatiana Scripa a revenit recent de la Festivalului Internațional de Creație Literară "Titel Constantinescu" ediția a XI-a. În cadrul evenimentului, Tatiana Scripa a fost premiată pentru cartea "Coase Paralele", iar o poezie din această carte a recitat-o în cadrul emisiunii Sputnik Matinal.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0