Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Virusul care ucide tot mai mulți români, doar într-o săptămână au murit cinci

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
România e în alertă. Tot mai mulți cetățeni mor înțepați de țânțari, doar în săptămâna aceasta au murit cinci persoane.

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Conform datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii al României, din data de 2 mai și până în data de 6 septembrie, au fost înregistrate 166 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 17 decese.

Комар - Sputnik Moldova
Societate
Țânțarii au omorât 12 oameni. Ar putea fi anunțată epidemie cu virusul West Nile

”Cele 17 decese au survenit la pacienți care prezentau comorbidități. 6 decese s-au înregistrat în București, 3 — în județul Iași, 2 — în județul Olt și câte unul — în județele Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj și Teleorman”, anunță instituția.

La sfârșitul săptămânii trecute instituția raporta 12 decese din cauza virului West Nile. 

Vectorii implicați în transmiterea virusului West Nile îi reprezintă mai multe specii de țânțari răspândiți atât în mediul urban cât și în cel rural.

În județele în care au fost înregistrate îmbolnăviri, pentru a elimina riscul de transmitere prin transfuzii s-au luat măsuri de siguranță sporită. Astfel, în conformitate cu Directivele  europene  în domeniu, donarea se amână în cazul persoanelor care au fost identificate cu factori de risc pentru infecția cu West Nile. Persoanele care au făcut infecția cu virusul West Nile sunt excluse de la donare timp de 120 de zile.

Un virus mortal a fost depistat la hotarul Republicii Moldova>>>

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă folosirea mijloacelor de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor.  

Specialiștii menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.

Fluxul de știri
0