Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția MAEIE, despre activitatea ambasadei și cоnsulatului Moldovei din Germania

© Sputnik / Evghenii PanasencoМинистерство иностранных дел и европейской интеграции
Министерство иностранных дел и европейской интеграции - Sputnik Moldova
Abonare
Reacția Ministerului moldovean de Externe a făcut o declarație în privința activității ambasadei și consulatului Republicii Moldova în Germania unde au fost întreprinsă măsuri speciale de securitate.

CHIȘINĂU, 7 sept — Sputnik. Autoritățile germane au întreprins măsuri speciale de sporire a securității ca urmare a unor acțiuni anunțate de un grup de cetățeni turci, dar și a unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin și Consulatul General de la Frankfurt. Anunțul a fost făcut de Ministerul moldovean de Externe printr-un comunicat.

Reprezentantul MAEIE, Valeriu Rusu a precizat pentru Sputnik Moldova că "pe perioada manifestațiilor, misiunea diplomatică de la Berlin și-a sistat temporar activitatea", iar "forțele de ordine asigură securitatea misiunilor diplomatice".

Vineri Ministerul de Externe a emis un comunicat de presă în care a anunțat că, "urmare a unor acțiuni anunțate de un grup de cetățeni turci, dar și a unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin și Consulatul General de la Frankfurt, la sediile misiunilor diplomatice au fost luate măsuri speciale de sporire a securității".

”La protest au ieșit reprezentanți ai comunității de etnie turcă. Aceștia desfășoară un miting în fața ambasadei din Berlin și în fața consulatului din Frankfurt. Protestele au legătură cu evenimentele care au avut loc ieri”, a declarat Rusu.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Accidente
Măsuri sporite de securitate la Ambasada și Consulatul Moldovei din Germania

Totodată, el a mai subliniat că angajații ambazadei și consulatului Moldovei în Germania nu sunt evacuați.

”Pe perioada manifestațiilor, misiunea diplomatică de la Berlin și-a sistat temporar activitatea pentru a evita supunerea oricăror riscuri, a punctat Rusu.

Vineri, în mai multe surse mass-media au apărut informații că angajații ambasadei și consulatului Moldovei în Germania ar fi fost evacuat în legătură cu amenințările făcute de membrii unui grup islamist, printre care se aflau și șapte cetățeni turci, expulzați din țară pe data de 6 septembrie.

Precizăm că joi Serviciul de Informații şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că a desfășurat o operațiune complexă, pe linia prevenirii amenințărilor la adresa securității naționale în urma cărora au fost expulzați 7 cetățeni turci care activau la liceul privat cu capital străin "Orizont".

Fluxul de știri
0