Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu furtul proprietății intelectuale! Inițiativa AGEPI care va combate acest flagel

© Sputnik / Rodion ProcaLilia Bolocan
Lilia Bolocan - Sputnik Moldova
Abonare
Inițiativa AGEPI care va combate furtul proprietății intelectuale.
Gata cu furtul proprietății intelectuale! Inițiativa AGEPI care va combate acest flagel

Elevii din 400 de școli ale țării vor cunoaște ce înseamnă proprietate intelectuală, când dreptul proprietății intelectuale este încălcat, dar și cum creativitatea poate fi protejată. 

Asta datorită unei campanii de informare lansată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. Potrivit directorului AGEPI, Lilia Bolocan, în cadrul campaniei vor fi distribuite 255.000 de broșuri care conțin informații cu privire la "Brevete", "Mărci comerciale" și "Drepturi de autor ".

”Ne-am gândit că trebuie să trecem și la treapta gimnazială. Campania a fost lansată pe 3 septembrie și se va desfășura până la sfârșitul anului școlar. Materialele vor fi distribuite în cadrul lecțiilor dedicate proprietății intelectuale. Această campanie se va desfășura cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării", a declarat Lilia Bolocan, directorul AGEPI, în cadrul emisiunii „Obiectiv", de la Radio Sputnik Moldova.

Precizăm că proprietatea intelectuală reprezintă proprietatea asupra creaţiilor minţii, invenţii, opere literare şi artistice, simboluri, nume şi imagini utilizate în comerţ. Drepturile de proprietate intelectuală permit creatorului sau proprietarului brevetului de invenţie sau al unei mărci, să beneficieze de pe urma muncii sau a investiţiei sale.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0